Å gi noen en potteplante slår deg kanskje ikke som et spesielt artig gavetips, men hva med en mini-potteplante… uten potte? Nå snakker vi.

For å klargjøre, så mener jeg ikke at du skal gi din kjære venninne en plante i hendene med røttene innepakket i litt jord. Neida. For å servere den gode gamle potteplanten med en liten vri, så kan du heller bytte ut potten med….trommvirvel….en teboks:

Bilde: Skjermdump fra Dainty Diaries på YouTube. Klikk her for å se videoen hvor Catherine lager denne artige kaktus/teboks-kombinasjonen.

 

En uvanlig kombinasjon for komisk effekt

Kombiner to hverdagslige ting som vanligvis ikke har noe med hverandre å gjøre og legg til litt kontrast for instant komisk effekt. Altså – velg en plante som står i kontrast til den søte teboksen. F. eks kaktus, eller annen piggete plante som aloe vera, som ser litt «rampete» ut.

(potteplante – potte) + teboks = 1x morsom venninnegave

 

Slik lager du den

For å lage denne gaven trenger du ikke å være mester i hverken hobby eller hagearbeid. Det eneste du trenger å gjøre er å ompotte planten. I guiden fra Dainty Diaries innebar dette å lage noen hull i boksen for drenering, og å fylle på med jord rundt planten i teboksen. Se hele videoen med steg-for-steg instruksjoner på YouTube.

Hvis du ikke vil lage hull i boksen kan du prøve å legge litt grus eller leca-kuler i bunnen i stedet.

 

Morsom og miljøvennlig

Tips: Det er fullt lov å bruke en brukt teboks, enten det er en du allerede har selv, eller en du finner på din lokale bruktbutikk. Trikset er å pynte den med f. eks hyssing eller satengbånd med sløyfe. Med et lite kort har du prikken over i-en til en komplett gave.

 

Pin It on Pinterest